ORD – Projekat “Zdravlje za sve“, finansiran od strane Kabineta Ministra bez portfelja, zaduženog za unapredjenje razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije

0

Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac otpočela je projekat “Zdravlje za sve“, finansiran od strane Kabineta Ministra bez portfelja, zaduženog za unapredjenje razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije. Cilj projekta je da se  unapredi položaj višestruko marginalizovanih žena iz opštine Bujanovac kroz ostvarenje prava na zdravstvenu zaštitu, naročito deo koji se odnosi na reproduktivno zdravlje.

„Planiramo da ciljeve projekta ostvarimo kroz lokalna partnerstva organizacija civilnog društva i nadležnih institucija. Pokušaćemo da upotrebimo postojeće resurse za neformalnu edukaciju  mladih žena, naročito Romkinja. sa ciljem da se edukuju, osnaže i nauče da pravilno planiraju porodicu.“, rekla je Jelena Urošević, koordinatorka projekta.

Projekat će dati doprinos unapredjenju reproduktivnog zdravlja mladih u opštini Bujanovac  inovativnim pristupom, kako bi se ovo inovativno rešenje multiplikovalo u drugim lokalnim zajednicama.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *