Radovi na vranjskom gradskom parku kasne godinu ipo dana,otvaranje u subotu?

0

Tekst je urađen uz finansijsku podršku ambasade SAD u Srbiji

Umesto šest meseci, kako je ranije najavljeno, radovi na rekonstrukciji gradskog parka trajali su godinu ipo dana.Prema najnovijim informacijama koje smo dobili u Gradskoj upravi park će svečano biti otvoren u subotu 17.maja, a otvaranju će prisustvovati i ministarka turizma,trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prvobitni rok za završetak bio je februar 2020. godine, zatim je pomeren za jun te godine, pa još jednom do kraja građevinske sezone prošle godine, a poslednja licitacija bila je polovina maja ove godine.

U parku je postavljeno osvetljenje, klupe, uređeno dečije igralište, posađene nove sadnice, završen muzički paviljon, proradila je i fontana ispred spomenika Bori Stankoviću. Pre Uskrsa su i građani počeli da ulaze u park i na kraju uklonili i ogradu na nekim mestima, iako nije zvanično otvoren.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je juče da su ostali još samo fini radovi, poput uređenja zelenila, te u snimku objavljenom na zvaničnom FB nalogu Grada Vranja najavio svečano otvaranje.

“Sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim otvaranje gradskog parka u subotu u 13 sati. Svečanosti prisustvuje i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić” – rekao je Milenković.

Izvođač radova u parku je preduzeće Euro lider iz sela Žbevac, a vrednost 134 miliona dinara i 7,7 miliona za nepredviđene troškove.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *