Udruženje SPA – Istraživanje bogatstva preduzetničkog duha

0

Obilasci različitih biznisa u Centralnoj i Južnoj Srbiji

Grupa od trinaest najuspešnijih polaznika obuke, u organizacijoi “Udruženja SPA“ iz Vranjske Banje, uputila se u zahtevnu turneju po različitim preduzećima u Centralnoj i Južnoj Srbiji. Posete su obuhvatile različita preduzeća, predstavlјajući učesnicima širok spektar poslovnih i preduzetničkih mogućnosti u različitim oblastima.

 “Vinarija Mitrović”

Uspešna poseta “Vinariji Mitrović” u Leskovcu, gde su učesnici degustirali vrhunska vina koja odražavaju duboke korene i istorijsko nasleđe, grupa je bila obogaćena nesvakidašnjim iskustvom degustacije i pričom o kulturnom i istorijskom značaju vinogradarstva u regionu.

“Garden centar SEOČANAC”

Polaznici obuke u poseti “Garden centru SEOČANAC” u Vrnjačkoj Banji,   stekli su dubok uvid u svet kreativnosti i biznisa. Upoznavanjem sa procesom   poslovanja u oblasti proizvodnje cveća omogućilo je učesnicima da razmisle o novim poslovnim izazovima i mogućnostima.

“Mlečna Keramika”

Grupa je dobila šansu da sazna proces proizvodnje mlečne keramike u Dombasu. nIgor Stajić je učesnike upoznao sa načinom proizvodnje i završnim fazama obrade keramike  mlekom i kefirom. Proizvodi su vrhunskog kvaliteta i funkcionalnosti, a učesnici su mogli da razgledaju proizvode i da ih kupe.

 “JELA STIL Mašine”

Poseta preduzeću “JELA STIL Mašine” omogućila je učesnicima da dublјe razumeju proces projektovanja i proizvodnje mašina i alata za obradu drveta. Vlasnik, gospodin Bojan Babić, podelio je svoje iskustvo i znanje, objasnio procese i tehnologije koje koriste, što je bilo od velikog značaja za polaznike koji su saznali sve o prednostima ovakve proizvodnje, a imali su priliku i da obiđu pogone ove veoma uspešne firme.

 “Restoran “Tri Lipe”

U završnom delu turneje, grupa je uživala u poseti restoranu “Tri Lipe”, gde su imali priliku da se upoznaju sa radom u gostoprimstvom ovog restorana i da probaju vrhunska tradicionalna jela. Ova poseta je doprinela širokom spektru iskustva, obogativši učesnike ne samo kulinarskim uživanjem, već i razumevanjem poslovne strane ugostitelјske industrije.

Sa svakom posetom, učesnici su stekli uvid u različite aspekte poslovanja, obogatili svoje znanje i proširili mrežu poznanstva u preduzetničkom svetu. “Udruženje SPA” će nastaviti da obezbeđuje ovakva iskustva, i podstiče razvoj preduzetničkih veština i podizanje kvaliteta poslovnog okruženja za svoje korisnike.

Poseta je organizovana u okviru projekta „Pokreni biznis – budi svoj“, koji realizuje „Udruženje SPA“, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i turizma Republike Srbije.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *