Dobro došli na naš i vaš portal Southserbianews.com. Mi smo nastali kao proizvod partnerstva udruženja građana Centar za aktivizam Vranje i ambasade SAD u Beogradu, u okviru projekta “Za transparentne i odgovorne medije na jugu Srbije”.

Mladi ljudi sa područja Južne Srbije iskazali su ogromno interesovanje za većim brojem nezavisnih medija.

Na treningu koji je održan od 25. do 27. decembra u Vranju u organizaciji Centra za aktivizam Vranje,a uz finansijsku podršku ambasade SAD u Srbiji o stanju u medijima u Srbiji govorilo je dvanaest mladih novinara iz isto toliko redakcija sa juga Srbije.

Afirmisana novinarka i urednica najgledanije tv emisije “Život priča”, Tatjana Vojtahovski održala je dvodnevni interaktivni trening na temu kako unaprediti lokalne medije i rad u njima.

Zajednički zaključak svih učesnika bio je da južnoj Srbiji nedostaje još nezavisnih medija,kao i da treba više edukovati urednike i novinare postojećih da se finansiraju iz projekata koji nisu državni,jer je to jedini način funkcionisanja i opstanka bez pritisaka i uticaja na uređivačku politiku.

Tu se je i rodila ideja o pokretanju ovog portala i naišla je na oduševljenje kolega.
Posebno nas raduje što nas kolege nisu doživele kao konkurenciju već su se obradovale kao da su dobili novog člana porodice.

Verujemo da će Southserbianews brzo naći svoje mesto kod čitalaca a mi ćemo se zauzvrat truditi da budemo tačni,da objavljujemo istinu,da pišemo o onome o čemu drugi ćute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *