Održane radionice za podršku ženama posle Covida u Vranju i Bujanovcu

0

U okviru projekta “Žene to mogu”, koji sprovodi Centar za aktivizam Vranje uz finansijsku podršku organizacije People in need,održane su četiri radionice za podršku ženama u otklanjanju posledica izazvanih pandemijom korona virusa.
– Dve radionice su se odnosile na psihosocijalnu podršku i naši saradnici,stručnjaci za rad sa ranjivim grupama radili su sa ženama u Vranju i Bujanovcu. Posebno me je obradovalo što su se žene u ovim patrijarhalnim i zatvorenim sredinama odazvale i što su se ohrabrile da govore o problemima – rekla je Bojana Janković iz Centra za aktivizam Vranje.
Ona je dodala da su pored psihosocijalne podrške održane i dve radionice sa preduzetnicama,obe pod nazivom “Biznis alati”.
-Vlasnicama zanatskih i preduzetničkih radnji mnogo je značilo što su od licenciranih stručnjaka mogle da čuju kako da prevazidju krizu nastalu tokom pandemije covid 19,posebno što dva meseca za vreme vanrednog stanja i skoro tri meseca nakon toga, nisu radile uopšte – objašnjava Jankovićeva i dodaje da su preduzetnice prisutne na radionicama dobile konkretne predloge,ideje i alate za unapredjenje biznisa.
Drago mi je da su žene zadovoljne i da smo postigli cilj a to je osnaživanje da o problemima govore i traže pomoć za njihovo rešavanje, zaključuje Janković.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *