Održani javni razgovori sa ženama u Vranju i Bujanovcu

0


U okviru projekta “Žene to mogu”, koji sprovodi Centar za aktivizam Vranje uz finansijsku podršku organizacije People in need i Vlade Ujedinjenog kraljevstva,održano je deset javnih razgovora sa ženama u Vranju i Bujanovcu.

U cilju podršku ženama u otklanjanju posledica izazvanih pandemijom korona virusa, eksperti i volonteri Centra za aktivizam Vranje informisali su sagovornice o javnom zdravlju, ali i njihovim pravima u ostvarivanju zdravstvene i socijalne zaštite za vreme trajanja i posle pandemije Covid 19. 

-Naši volonteri i saradnici, razgovarali su sa ženama u Vranju i Bujanovcu na teme vezane za njihova prava u vezi sa socijalnom i zdravstvenom zaštitom, kao i na koji način se prijaviti za pomoć koju je država odredila građanima. Posebno me je obradovalo što su žene u ovim patrijarhalnim i zatvorenim sredinama bile otvorene i spremne za razgovor i što su se ohrabrile da govore o problemima – rekla je Bojana Janković iz Centra za aktivizam. 

Ona je dodala da su javni razgovori izuzetno važan deo celog projekta “Žene to mogu” jer na taj način je veliki broj žena došao do potrebnih i tačnih informacija, kao i do objašnjenja u vezi sa koracima za prijavljivanje za pomoć odredjenu od strane države. 

-Ključ je u informisanosti i samim tim što su informacije došle do ovih žena mi smo postigli cilj a to je osnaživanje da o problemima govore i traže pomoć za njihovo rešavanje- zaključuje Janković. 

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *