Poskupljuju komunalne usluge u Prokuplju

0

Sednica SO Prokuplje

Spread the love
Sednica SO Prokuplje

Izvor: Južne vesti, Foto: Južne vesti

Novom cenom usluga za koju je prokupačka Skupština dala saglasnost na poslednjoj sednici, potrošači će od narednog meseca plaćati veću cenu komunalnih usluga koje pruža privatna firma Porr-Werner Weber za 17,4 odsto, dok će računi JKP Hammeum za pijaću i otpadne vode biti uvećani za 25 odsto, pišu Južne vesti. Iako većina građana smatra da su i dosadašnje cene nerealne kada se uzmu stvarna primanja građana, u Gradskoj upravi poskupljenje pravdaju usklađivanjem cena i činjenicom da one godinama nisu menjane, te da nisu bile realne.

Troškovi korišćenja vozila, goriva, mazuta, održavanja, cena hlora, struje, vodovodnog materijala, samo su neki od razloga zašto su ova dva komunalna preduzeća, jedno privatno i jedno državno, odlučila da predlože, a odbornici Grada da usvoje nove cene.

U JKP Hammeumu uvećanje za 25 odsto pravdaju činjenicom da je važeći cenovnik poslednji put promenjen 2013.godine, te da su višestruko povećani svi troškovi, od proizvodnje vode do radne snage.

I u Por-Werner Weberu ističu da je dosadašnji cenovnik poslednji put promenjen 2016. godine, te da je prethodne zahteve za usklađivanje cena od 2017. do 2020. godine gradska vlast odbijala.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *