Radionica u Bujanovcu iz oblasti reproduktivnog i seksualnog zdravlja

0

Organizacija za razvoj  i demokratiju Bujanovac otpočela je danas radionicu za 50 mladih iz opštine Bujanovac iz oblasti reproduktivnog i seksualnog zdravlja.

“Projekat se tiče reproduktivnog zdravlja mladih Romkinja, sa ciljem da se edukuju, osnaže i nauče da pravilno planiraju porodicu.. Pored podizanja nivoa informisanosti, pristupa zdravstvenoj zaštiti, edukativnim materijalima i kontraceptivnim sredstvima, projekat podrazumeva i kontinuiranu aktivnost i ovih 50 učesnika i učesnica radionica koji će biti podrška svojim vršnjacima u romskim zajednicama i pružati im svu neophodnu pomoć i informacije od značaja za seksualno, reproduktivno zdravlje i prava koja im pripadaju”, izjavila je danas Jelena Urošević, kooridinator projekta.

Projektom je omogućena obuka ali i sav potreban materijal  za obuku, kao i ishrana tokom trajanja obuke. Obuka će trajati dva dana.

Obuka se organizuje u okviru projekta „Zdravlje za sve“ koji je  finansiran od strane Kabineta Ministra bez portfelja, zaduženog za unapredjenje razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *