SEMINAR “ŽENE I BUDUĆNOST”

0

U Konekšen centru, u  Vladičinom Hanu, organizovan je dvodnevni seminar “Žene i Budućnost”, gde je 25 polaznica iz opštine Vladičin Han, prošlo predviđenu obuku. Seminar su vodile Marija Mitić i Lidija Virag.  

U okviru programa ,,Žene i budućnost” na seminaru  u Vladičinom Hanu, polaznice su imale priliku da se dublje upoznaju sa veštinama postavljanja ciljeva, prihvatanja odgovornosti, merljivosti ciljeva i načinima za preduzimanje željenih akcija.

Ono što je na sve učesnice grupe posebno ostavilo utisak, jesu načini za pokretanje stvaralačke energije i komunikacijske veštine.

Kako se radi o ženama koje žive i rade u maloj sredini motivacija za delovanje je neophodna, jer će jedino motivisane i podržane žene biti u stanju da izađu iz zadatih okvira, iz arhetipa i nametnutih normi i biti spremne da daju najbolje od sebe.

Posebno treba istaći da su sve žene, iako iz različitih socijalnih struktura, različitog obrazovanja, porodičnog statusa, podjednako bile motivisane za radioničarski deo programa, imale potrebu da se aktivno uključe u razgovor, da nastave komunikaciju i u neformalnom delu. Ovo nam okazuje koliko je poreba za ovakvim programima i motivisanjem što većeg broja žena za delovanje.

Projekt „Razvoj ruralnih zajednica kroz podršku ženskom preduzetništvu“ realizuju „Udruženje SPA“ u partnerstvu sa Udruženjem osoba obolelelih i lečenih od malignih biolesti „Budi optimista“. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, finansira ga Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenioh nacija.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *