Uspešno završen projekat Centra za aktivizam i MOS-a:50 mladih će raditi kao kuvari i poslastičari

0

Udruženje gradjana Centar za aktivizam Vranje uspešno je realizovao projekat “Semafor poslova”, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.
-Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta 50 mladih ljudi iz ranjivih socijalnih kategorija dobilo je priliku da završi obuku za kuvara i poslastičara i na taj način smo im pomogli da u narednom periodu brzo i lako dodju do željenog posla – rekla je predsednica UO Centra za aktivizam Bojana Janković.
Projekat je trajao šest meseci i pored teorijskog znanja polaznici su imali i 80 sati praktičnog rada u restoranu etno sela “Jefimija” u selu Preobražanje kod Vranja.
-Interesovanje mladih koji preko Nacionalne službe za zapošljavanje traže posao, za prekvalifikaciju i obuku, bila je izuzetno velika. Zbog velikog broja prijava mi smo zajedno sa ljudima iz Centra za aktivizam učestvovali na radioniciama i javnim razgovorima nakon čega je izvršena selekcija kandidata. Nadam se da će ovakvih projekata biti više u budućnosti jer definitivno su potrebni – kazala je Dragana Nakić, savetnica za zapošljavanje u NSZ.
Svih 50 polaznika dobilo je sertifikate o završenom kursu koji će im biti preporuka kod budućih poslodavaca.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *