Inspekcija rada otkrila 15 radnika “na crno” u Pirotskom okrugu

0

U drugom ovogodišnjem kvartalu, od aprila do juna, inspekcija rada u Pirotskom okrugu obavila je 215 nadzora, a kako kaže šef inspekcije Aleksandar Popović, zatečeno je 15 osoba koje su radile “na crno”.

Šef Odseka inspekcije rada u Pirotskom upravnom okrugu kaže je da je tokom aprila, maja i juna, inspekcija obavljala i kontrolu primene epidemioloških mera i da tom prilikom nisu uočene velike nepravilnosti.

U delu kontrole bezbednosti i zdravlja na radu, kao i radnim odnosima, zatečeno je 15 osoba bez zaključenih ugovora o radu. Nakon nadzor naloženo je da se radnici prijave, što je i učinjeno. U ovom periodu podneto je 19 prekršajnih prijava, registrovane su dve lakše povrede, to su bile ogrebotine – kaže Popović.

Izveštaje su podneli i drugi inspektori, Šumarsko-lovna inspekcija obavila je 31 kontrolu i tom prilikom oduzeto je 39 kubnih metara ogrevnog drveta i podneto je 12 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Podnete su i 4 prekršajne prijave protiv drvoseča koji su pustošili šume i vršili čiste seče.

Veterinarska inspekcija je imala 5 vanrednih kontrola i tom prilikom bolest “afričke kuge” svinja nije potvrđena kod domaćih svinja, a u tom periodu bolest je registrovana kod 7 pronađenih uginulih divljih svinja na 6 lokacija u okrugu.

Poljoprivredni inspektor je imao 31 kontrolu i podnete su 2 krivične prijave zbog koriščenja poljoprivrednog zemljišta bez ugovora o zakupu.

(Izvor:Južne Vesti)

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *